IMG_7467.jpg

Kick-off till skogs!

Vill ni slappna av och inspireras i friska luften? 

Följ med på sinnenas äventyr i ett skogsbad, ett spännande svampsafari eller lär mer om ätbara växter! 

Skogsbad

I ett skogsbad badar vi sinnena i atmosfären -ett torrt bad där vi långsamt  vandrar in i skogens värld och upplever vad sinnena berättar i kontakt med naturen. Sjunk mjukt ned i mossan, känn på trädet och guidas i att upptäcka naturen på ett kravlöst och lekfullt sätt.  Under ett skogsbad vägleds gruppen  i att utgå från vad som känns rätt -att  lita på sin egen väg. Vi låter skogen ändra tid och rum där vi finner lugn och inspiration. 

Att ta ett skogsbad stärker kropp och själ, boostar kreativitet och tillit och ökar allmänt välbefinnande. Ofta upplevs att tiden försvinner, att man är här och nu och att vardagen glöms bort på ett lekfullt sätt. Vi avslutar med en te-ceremoni i skogen som blir en stund för reflektion och gemenskap och en förberedelse tillbaka till vardagen. 

Skogsbadet går att kombinera med extra häng i hängmatta för fördjupad återhämtning och undermedveten teambuilding tillsammans med träd.

Tid:  1-3 timmar beroende på era önskemål 

 

 

Arbetar ni på olika ställen?

I Skogens Famn erbjuder även Skogsbad online. Då guidar jag er via ZOOM där ni är i er egen skog och tillsammans fördjupar vi vår upplevelse av naturen. Här kan både solen skina samtidigt som snön faller där ni sitter på olika favoritplatser-under en gran-vid havet eller vid hemmapalmen. Vi avslutar med en gemensam te-ceremoni där ni har möjlighet att dricka medhavd dryck och ha en stund tillsammans för reflektion och mys.

 

Svampsafari  Ätbara växter

 

 

 

 

Följ med på en ätbar vandring och upptäck svamparnas fantastiska värld och skogens vilda växt-skafferi!

Bli guidade in i svamparna hemliga rike-skogens wood wide web och får veta hur växter och träd samtalar genom svampar,  varför barr är strimmiga eller höra om magiska molekylfabriker. Vi använder alla sinnen att lära oss urskilja  ätbara växter och svampar och tittar både på marken, på träd och ved. Vi får tips hur vi samlar och tillvarata vår ätbara fångst och det finns möjlighet att avsluta med tillagning och smakprov i en gemensam te-stund med te bryggd på svamp.

Skogens skafferi är alltid öppet och vandringarna varierar med naturens säsong. Vandringen kan med fördel kombineras med en avslappnande skogsmeditation.

Tid:  1-3 timmar beroende på era önskemål 

 

Var

Jag är verksam i Stockholmsområdet, Bohuslän och Hälsingland. I Stockholm guidar jag regelbundet på Haga, södra Djurgården, Stora Skuggan, Grimsta Naturreservat, Nackareservatet, Långängen-Elfvik Naturreservat och kan även anpassa skogsbad där ni är.

Skogsbad i kombination med andra aktiviteter

I Skogens Famn samarbetar med flera aktörer så att vi kan arrangera skogsbad till större grupper eller  i kombination med motion, yoga, kulturhistoria, fotografi, mountainbike, bushcraft och föreläsningar. 

 

För mer information, pris och bokning, kontakta mig

IMG_5257.jpg
IMG_3967.JPG
IMG_6045.jpg
IMG_7359.jpg