Aktuella Skogsbad 

DSC_0801.jpg

Skogsbad, svamp och höstmys 

Under hösten kan du fördjupa dig i naturen med skogsbad  eller följa med på svampjakt och lära mer om svamparnas hemliga rike. Följ med själv eller ta  bästa kompisen att bara vara i skogen. Fler datum kommer inom kort så håll utkik!

IMG_6049.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogbad när löven faller och fullmånen drar

Skogbad och dans

Svamplockning med alla sinnen-nybörjare

Att börja plocka svamp-kul och säkert

 

Torsdag 13:e Oktober 18:30-19:45 (online, svampintroduktion)

Söndag 15:e Oktober  10:00-14:00  (samling Breviksbadets parkering, Lidingö)

Har du alltid velat plocka svamp men inte vågar? Under denna kurs får vi lära oss mer om svamp och tränar oss att plocka nybörjarsvampar. Vi möts först online och introduceras i svamparnas fantastiska värld-skogens wood wide web och går igenom grunderna om svampens uppbyggnad och kännetecken och hur man tar tillvara på svamp. Du kommer få material att läsa på och bekanta dig med termer som behövs att identifiera svampar.

Vi  går därefter  ut i skog och mark och träna att hitta och identifiera  ett fåtal "lätta" svampar så att du verkligen lär känna dem och får självförtroende att börja plocka svamp på egen hand. I skogen tar vi paus och fikar med medhavd fika och smakprov på svamp och te bryggd på den mytomspunna Chagasvampen och för chans att fråga, repetera och gå igenom  igenom svampkorgar.

 

Untitled 3 copy.png

Aktuella Skogsbad 

DSC_0801.jpg

Skogsbad, svamp och höstmys 

Är inte hösten den härligaste årstiden? 

Landa, hämta kraft och kom närmare naturen . Anlägg nya knoppar innan en härlig vintervila. Prova att andas med ett träd eller lägg dig ned och se hur träden släpper taget om gula löv som dansar ned mot marken. 

Vissa säger att plocka svamp och skogsbad är samma sak. Prova att känna skillnaden-förkovra dig i dig svampar och hyfer eller stanna upp och gör ingenting i ett skogsbad.

IMG_6049.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad och Svamp, Lidingö

Torsdag 13:e och lördag den 15:e Oktober Svampkurs nybörjare med Skillbreak (samling Breviksbadet)

Fredag den 4:e november Svamp och Skogsmys för familj (samling Stockby)

Söndag den 6:e November  13:00-15:45  Skogsbad vila och förvandling (samling Stockby)

8:e November 18:00-20:30  Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby)

Söndag den 20:e November  13:00-15:45  Skogsbad vila och förvandling

Samling Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

Samling Breviksbadet: Breviksbadets parkering, vid informationsskylt. 7 min gångväg från Breviks station, spårvagn.

Klippkort på kommande 4 ggr pris: 1 100 kr

Våga plocka svamp-nybörjarkurs med Skillbreak

IMG_9659.jpg

 

Torsdag 13:e Oktober 18:30-19:45 (online, svampintroduktion)

Söndag 15:e Oktober  10:00-14:00  (samling Breviksbadets parkering, Lidingö)

Har du alltid velat plocka svamp men inte vågar? Lär nya skills på denna nybörjarkurs och ta del av naturens svampskafferi! Ni får lära er mer om svamparnas rike och träna att plocka nybörjarsvampar. Vi möts först online och introduceras i svamparnas fantastiska värld-skogens wood wide web och går igenom grunderna om svampens uppbyggnad och kännetecken och hur man tar tillvara på svamp. Du kommer få material att läsa på och bekanta dig med termer som behövs att identifiera svampar.

Vi  går därefter  ut i skog och mark och träna att hitta och identifiera  ett fåtal "lätta" svampar så att du verkligen lär känna dem och får självförtroende att börja plocka svamp på egen hand. I skogen tar vi paus och fikar med medhavd fika och smakprov på svamp och te bryggd på den mytomspunna Chagasvampen. Här har vi lugn och ro och får  chans att fråga, repetera och gå igenom  igenom svampkorgar.

 

Zoomlänk för första online mötet skickas genom Skillbreak vid bokning av kurs.

Mötesplats för svampplockning i skog: 

Breviksbadets parkering, Lidingö: https://goo.gl/maps/4kFsdBNefZXmwYLf8 

Lidingöbanan, hållplats Breviks station

Platsen kan förändras beroende på svamp tillgång .

Utrustning: kläder efter väder, svampkorg (finns att låna), sittunderlag, penna, papper, kamera

Helena är svampkonsulent och biolog

Pris: 1 250 kr bokas genom skillbreak knapp

 

Helena är svampkonsulent, biolog och certifierad skogsbadsguide

Untitled 3 copy.png

Höstlov med svamp och skogsbad med hängmattor

IMG_20221008_123310.jpg

Fredag 4:e November  13:00-16:00

Trött på skärmar och knappar? Byt pokemons mot  svampar och kom ut stora som små i en spännande svampvandring med hängmattemys  och skogste. I den gröna barrskogen letar vi svamp på marken och i träden och tittar på färger och former. Kanske  hittar  vi japanska matsvampar, giftsvampar eller färgrika svampar som man kan färga kläder med. Vi stannar i en skogsglänta och hänger upp hängmattor och får en stunds guidat skogslugn med alla sinnen riktade mot naturen. Om man har små rastlösa ben kan man får hjälpa till att brygga skogste medan de som vill vila har en stund för sig själva  att slappna av i skogsrymden. Tillsammans pryder vi  vår te-ceremoni  och njuter av skogste och fika när det mörknar.

Samling: Stockby parkering, Lidingö,  https://goo.gl/maps/4ykuvAmpWW8XdmHz9 

Pris: 350 kr  för vuxna och  200kr för 5-16 år

Lämplig för åldrar mellan 5 och 95

max antal 12

Skogbad vila och förvandling
 

IMG_6814.jpg

Söndagen 6:e November 13:00-15:45

Söndag den 20:e November    13:00-15:45

 

Är du under förvandling,  mitt i förändring eller vill känna dig levande och fånga tiden?

När senhösten låter naturen vila är en bra tid att ömsa skinn eller låta sår läka. Vi vandrar ut och upptäcker naturen med alla sinnen och hittar stillhet. Varmt inbäddade och förpuppade i hängmattor låter vi kropp och själ komma ikapp medan mörkret lägger sig. I mörkret finns plats och tid åt inre dynamik där vi varsamt vaggas i naturen. Vi avslutar i mörkret med en te-ceremoni i lyktors sken.

Samling: Stockby, Lidingö

Pris: 350 kr

Skogbad i fullmånens sken

IMG_6815.JPG

Tisdag 8:e November 18:00-21:00  Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby)

Vi vandrar ut och upplever hur skogen lyser i fullmånens sken även när himlen är täckt av moln. Utan ledlampor eller lyktor låter vi det mjuka mörkret omsluta oss och vi litar på sinnena och kroppen. Kanske känner vi  dragningskraften från månen eller jorden-kanske känner vi något inom oss som vill komma till tals.  Vi En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen och  rymden. I en skogsglänta har vi te-ceremoni  och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i. 

Då vi går i mörker i terräng bör man kunna röra sig obehindrat.

Samling: Stockby

Pris: 350 kr

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

skogsbadhälsingland2.jpg

Överraska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Kontakta mig för pris som beror på val av plats och antal deltagare.

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad. Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg