Aktuella Skogsbad

Hämta andan i vinterluften och vila med naturen!

När snö, slask och mörker kan kännas tungt väntar naturen och skogen med milda färger, tålamod och lugn. I en glänta av grönskande barrskogsoas målar snön kartor av skogens alla besökare. Naturen kanske är som allra mest överraskande när man minst anar- en råkall vinterdag. I regn och mörker kan enhemlighet öppnas-en plats att finnas till på.

 

I vinter finns det tillfällen att i små grupper skogsbada i ljus och mörker, vått och torrt, tillsammans med människans bästa vän hunden eller on-line i din egen skog.

 

Ta det lugnt, vila och mys i naturen med de allra närmaste! Just nu går det bra och rekommenderas varmt att boka ett listat skogsbad om minst tre personer och skogsbadet blir då för ert privata skogsbad! Självklart går det bra att boka privata skogsbad vid andra tider också, skicka ett mail!

 


I dessa tide kan det vara extra skönt att komma ut i naturen i närvaro med andra. För att känna oss extra trygga kommer vi denna tid att  vara mindre grupper på max 7 deltagare,  hålla längre avstånd till varandra och ta gärna med  en egen kopp till skogsbadet. Det finns munskydd om man vill ha och handsprit att tillgå, vilket är internationell standard (Airbnb och Association of Nature and Forest Therapy).  Självklart kommer du och jag endast om vi är helt friska och symptomfria. Keep Safe! 

Använd ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!

Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

Skogsbad på Långängen och Elfvik, Lidingö

30:e December   15:00-17:30 Skogsbad  Fullmåne (samling Stockby)

3:e Januari        12:00-14:30 Trolldalen (samling Mor Annas Brygga)

28:e Januari       18:00-19:30 Skogsbad  Fullmåne (samling Stockby)

7:e Februari       12:00-14:30  (samling Stockby)

27:e Februari   16:00-19:00 0 Fullmåne (samling Stockby)

21:a Mars 11:OO-13:00 Skogsbad med Hund (samling Vattenverket, Kottla)

Samling Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

 

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 950 kr

Skogsbad i Hagaparken

2:a Januari  12:00-14:30  

14:e Februari     12:00-14:30  

 

Samling Haga Södra Busshållplats (buss 515).

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Skogsbad på Djurgården

 

Waldemarsudde

16:e December   11:00-13:00 

21:a Februari   En skogsbadsvandring i relativ lätt terräng som närmar sig Prins Eugens himlar. Känn den bergiga skärgårdskänslan och kom nära de  historiska lövträdsskogarna. 

Samling: Cafe Ektorpet, Waldemarsudde

Rosendal/Manilla

19:e December  11:00-13:00

31: Januari  11:00-13:30

Vi utgår från Shinrin-Yokus ursprung och börjar vår vandring vid Japanska Tehuset och låter sedan tankarna lätta över Djurgårdsbrunns-kanalen och Rosendals ängar. Vi vandrar sedan in i den dolda skogen där staden bleknar och mossan talar. 

Samling: Utanför Etnografiska museet

 

 

 

 

Stora Skuggan

14:e  Mars  12:00-14:00

En skogsbadsvandring där fakta och teorier  lämnas kvar vid universitetet och sinnena i skogen skapar en egen berättelse.

Samling: Stora Skuggans parkeringsplats, T-bana Universitetet

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Skogsbad i Fullmånens Sken

 

30:e December  15:00-17:30  Skogsbad i Fullmånens 

28:e Januari  18:00-20:00 

27e Februari 15:00-17:30

 

Vi vandrar ut och upplever hur skogen lyser i fullmånens sken även när himlen är täckt av moln.  En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden. I en skogsglänta har vi te-cermoni med skimrande adventsljus och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i.

Samling: Stockby

Pris: 300 kr

Jul AW med Skogsbad på Långholmen

18:e December  12:0-14:00  

 

Vi firar en kort arbetsdag eller en förläng lunch på Långholmen och låter kroppen och själen landa i takt med klippornas och trädens rytm på söders egen mälarpärla.Vi smakar av skogets eget te och stärker våra kroppar inför helgen.

 

Samling: Vi möts vid Koloniträdgårdens ingång.

 

13:e December  14:00-18:00 

Denna Lucia går vi går ut och njuter av vintern på Djurgården. I vinterlandskapets friska luft kring spa-orten Djurgårdsbrunn möter vi våra historiska rötter och människor som har badat kropp och själ i många hundra år. Med Djurgårdsguide och idéhistoriker Jenny Rosen från Djurgårdens Ekolyx får vi en vintervandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i. I skogen möter vår skogsbads-guide, Helena Johard från I Skogens Famn som leder med mjukt och varmt ett skogsbad i vinterns vackra skog, som stillar tanken och öppnar sinnena för här och nu. Hur doftar skogen på vintern, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni och ekologisk lussefika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring. Det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

Detta skogsbad går också att boka som liten grupp med minst tre personer. 

 

Mötesplats: Djurgårdsbrunn 

Paketpris: 450 kr per person (425 kr exkl. moms).

Lucia-Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

Virtuellt Skogsbad

11:e December  11:00-12:00  

24:e Januari      11:00-12:00  

 

Prova på ett kortare skogsbad där du är med andra. Tag med uppladdad telefon, hörlurar, något att sitta på, varma kläder och något gott och varmt att dricka. Du blir guidad tillsammans med andra att sjunka in i naturen där du är,  skogen, på allmänningen eller kanske framför din käraste planta. Vi delar med oss och hör varandra och avslutar med att dricka vår dryck. Vid anmälan och inbetalning delges en Zoom länk att logga in på.

Pris: 100 kr

 

Skogsbad med Hund

21:e Mars  11:00-13:00  

 

För första gången skogsbadar vi med hund. Tag med din hund och låt hunden visa vägen. Med inspiration av Nadine Mazzola, författare till "Forest Bathing with your Dog" och , ANFT guide,  går vi ut i skogen och fördjupar vi upplevelsen av naturen med människans bästa vän och vår  uråldriga gemenskap. Skogsbadarhunden Signe är en självklart med och visar.  Mer info kommer. Max 6 hundsällskap.

 

Samling: Vattenverket, Lidingö

Pris: 300 kr

 

Skogsbad i vackra Hälsingland

Skogsbad i Längsterbodarna, Rexfors 115.

 

Vi skogsbadar i gammelskog av  tall och gran med utsikt över Älvåsen. Tider är återkommande och ordnas också vid önskan.

Pris: 300 kr

 

Samling: Frenellsgården, Längsterbodarna

Rexfors 115, Bergsjö 

Vägbeskrivning: Kör väg 307 mellan Bergsjö och Hassela. Tag in på avtagsvägen mot Längsterbodarna. Kör ca 4 km tills ni passerar en gård med en lada på höger sida.  Efter denna ligger Frenells-gården på vänster sida.GPS- Koordinater: 6879597.549, 595874.836

Fest eller Familjemys- Fira livet med ett Skogsbad -

Överaska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 300 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad.

Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

Djurgårdsskogen Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx