Aktuella Skogsbad 

DSC_0801.jpg

Skogsbad, svamp och höstmys 

Under hösten kan du fördjupa dig i naturen med skogsbad  eller följa med på svampjakt och lära mer om svamparnas hemliga rike. Följ med själv eller ta  bästa kompisen att bara vara i skogen. Fler datum kommer inom kort så håll utkik!

IMG_6049.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad i mustig höst

IMG_6045.jpg

Söndag 9:e Oktober 13:00-15:30

När låg du i  mossan och bara tittade på himlen senast? 

Följ med och skogsbada alla sinnen i höstens mustiga  luft,  samla kraft och lugn och landa i din egen natur tillsammans med skogen. Vi låter blicken förlora sig i  virvlande trädkronor, följer löv av alla färger och släpper det vi inte behöver.

Vi avslutar  med en stämningsfull te-ceremoni där vi reflekterar över vår resa där vi också bjuds på te bryggd på örter med medicinska egenskaper och  snacks.

Samling: Stockby parkering, Lidingö,  https://goo.gl/maps/4ykuvAmpWW8XdmHz9 

Pris: 350 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

IMG_1911.jpg

Svampplockning med Helena kick-off

IMG_5379.jpg

Torsdag 22:e September  16:30-18:30

 

Äntligen-nu kommer svamparna!  Som nybliven svampkonsulent startar jag med en kick-off vandring i svamparnas värld en torsdag innan Lidingöloppet.  Vi tittar på svampar i olika naturtyper och du har möjlighet att  utöka dina kunskaper om matsvampar och förväxlings-svampar. Du kommer att  få idéer var du kan leta svamp,  tips hur du tar tillvara svampen och hur du identifierar en svamp. Vi fikar tillsammans med medhavd  fika och bjuds på svamp-te  med medicinska egenskaper och går igenom våra fynd och svampkorgar.

 

Utrustning: ta gärna med korg, kläder efter väder, svampkniv, mobilkamera, papper och penna.

Samling: Breviksbadets parkering 

Lidingöbanan, hållplats Breviks station

 

Kick-off pris: 350 kr  (ordinarie pris 400 kr-550 kr) 

Helena är svampkonsulent, biolog och certifierad skogsbadsguide

Svamplockning med alla sinnen-nybörjare

Att börja plocka svamp-kul och säkert

IMG-20211018-WA0007.jpg

 

Onsdag 5:e Oktober 19:00-20:30 (online, svampintroduktion)

Söndag 9:e Oktober  10:00-14:00  (samling Breviksbadets parkering, Lidingö)

Har du alltid velat plocka svamp men inte vågar? Under denna kurs får vi lära oss mer om svamp och tränar oss att plocka nybörjarsvampar. Vi möts först online och introduceras i svamparnas fantastiska värld-skogens wood wide web och går igenom grunderna om svampens uppbyggnad och kännetecken och hur man tar tillvara på svamp. Du kommer få material att läsa på och bekanta dig med termer som behövs att identifiera svampar.

Vi  går därefter  ut i skog och mark och träna att hitta och identifiera  ett fåtal "lätta" svampar så att du verkligen lär känna dem och får självförtroende att börja plocka svamp på egen hand. I skogen tar vi paus och fikar med medhavd fika och smakprov på svamp och te bryggd på den mytomspunna Chagasvampen och för chans att fråga, repetera och gå igenom  igenom svampkorgar.

 

IMG_5379.jpg

 

Mötesplats: Breviksbadets parkering, Lidingö

Lidingöbanan, hållplats Breviks station

Platsen kan förändras beroende på svamp tillgång .

Utrustning: kläder efter väder, svampkorg (finns att låna), sittunderlag, penna, papper, kamera

Helena är svampkonsulent och biolog

Pris: 1 300 kr  (1100 för studenter)

 

Helena är svampkonsulent, biolog och certifierad skogsbadsguide

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överraska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Kontakta mig för pris som beror på val av plats och antal deltagare.

IMG_6835 2.jpg

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad. Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg