Aktuella Skogsbad

Låt dofterna leda dig till din egen plats i skogen

Nu är hösten här och vi levande går in i en ny fas, vi saktar in, reflekterar och samlar kraft inför vintervila.

Följ med på ett skogsbad och fyll på förråden av dofter, smaker och låt din hud känna skogens hud. Vädret kan kännas ovant att trotsa, men en regnig med vindbyar eller en skog i mörker kan kännas oanat upplivande och erbjuda desto fler upptäckter -kanske hittar vi något förtrollat i ett mörker eller finna ett vidgat livsutrymme i lukten av regnvåt vind. 

 


I dessa tide kan det vara extra skönt att komma ut i naturen i närvaro med andra. För att känna oss extra trygga kommer vi denna tid att  vara mindre grupper på max 7 deltagare,  hålla längre avstånd till varandra och ta gärna med  en egen kopp till skogsbadet. Det finns munskydd att ha vid efterfrågan vilket är internationell standard (Airbnb och Association of Nature and Forest Therapy).  Självklart kommer du och jag endast om vi är helt friska och symptomfria. Keep Safe! 

NYTT: använd ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!

Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

Skogsbad på Långängen och Elfvik, Lidingö

29e November         16:00-19:00 Skogsbad 1a advent och Fullmåne (samling Stockby)

5e December         12:00-14:30 Skogsbad (samling Kottlasjön) 

Samling: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

 

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 950 kr

Prova på lunch-skogsbad  i Kista, Järvafältet

Vi provar på ett kortare skogsbad en Decemberdag och vandrar ut på Järvafältets ängar, uppmärksammar färger och former gyllenbrunt och grönt och och låter ljud av människor och natur mötas på en lugn plats i närheten av träd.  

 

Onsdag 9:e December      11:00-12:30  

 

 Samling: Ärvinge utegym 

Pris: 150 kr  (100 kr för Fysisk aktivitet på Recept FAR)  max 6 deltagare

Skogsbad i Hagaparken

6e December      12:00-14:30  

 

Samling Haga Södra Busshållplats (buss 515).

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Skogsbad på Djurgården

 

Waldemarsudde

16:e December   11:00-13:00 

En skogsbadsvandring i relativ lätt terräng som närmar sig Prins Eugens himlar. Känn den bergiga skärgårdskänslan och kom nära de  historiska lövträdsskogarna. 

Samling: Cafe Ektorpet, Waldemarsudde

Rosendal/Manilla

19:e December  11:00-13:00

Vi utgår från Shinrin-Yokus ursprung och börjar vår vandring vid Japanska Tehuset och låter sedan tankarna lätta över Djurgårdsbrunns-kanalen och Rosendals ängar. Vi vandrar sedan in i den dolda skogen där staden bleknar och mossan talar. 

Samling: Utanför Etnografiska museet

 

 

 

 

Stora Skuggan

27:e  November 12:00-14:00

En skogsbadsvandring där fakta och teorier  lämnas kvar vid universitetet och sinnena i skogen skapar en egen berättelse.

Samling: Stora Skuggans parkeringsplats, T-bana Universitetet

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Skogsbad i Fullmånens Sken

 

29:e November  16:00-19:00  Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby) den 1:a advent

 

Den första advent vandrar vi ut i skymning  och upplever hur skogen lyser i fullmånens sken även när himlen är täckt av moln.  En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden. I en skogsglänta har vi te-cermoni med skimrande adventsljus och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i.

Jul AW med Skogsbad på Långholmen

18:e December  12:0-14:00  

 

Vi firar en kort arbetsdag eller en förläng lunch på Långholmen och låter kroppen och själen landa i takt med klippornas och trädens rytm på söders egen mälarpärla.Vi smakar av skogets eget te och stärker våra kroppar inför helgen.

 

Samling: Vi möts vid Koloniträdgårdens ingång.

 

13:e December  14:00-18:00 

Denna Lucia går vi går ut och njuter av vintern på Djurgården. I vinterlandskapets friska luft kring spa-orten Djurgårdsbrunn möter vi våra historiska rötter och människor som har badat kropp och själ i många hundra år. Med Djurgårdsguide och idéhistoriker Jenny Rosen får vi en vintervandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i. I skogen möter vår skogsbads-guide, Helena Johard från I Skogens Famn som leder med mjukt och varmt ett skogsbad i vinterns vackra skog, som stillar tanken och öppnar sinnena för här och nu. Hur doftar skogen på vintern, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni och ekologisk lussefika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring. Det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

 

Mötesplats: Djurgårdsbrunn 

Paketpris: 450 kr per person (425 kr exkl. moms).

Lucia-Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

Skogsbad i vackra Hälsingland

Skogsbad i Längsterbodarna, Rexfors 115.

 

Vi skogsbadar i gammelskog av  tall och gran med utsikt över Älvåsen. Tider är återkommande och ordnas också vid önskan.

Pris: 300 kr

 

Samling: Frenellsgården, Längsterbodarna

Rexfors 115, Bergsjö 

Vägbeskrivning: Kör väg 307 mellan Bergsjö och Hassela. Tag in på avtagsvägen mot Längsterbodarna. Kör ca 4 km tills ni passerar en gård med en lada på höger sida.  Efter denna ligger Frenells-gården på vänster sida.GPS- Koordinater: 6879597.549, 595874.836

Fest eller Familjemys- Fira livet med ett Skogsbad -

Överaska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 300 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad.

Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

Djurgårdsskogen Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx