Aktuella Skogsbad

Skogsbad när knoppar brister!

Våren gläntar på dörren och kvistarnas knoppar sväller så skogarna pryds av grårosa flor. Årstiderna växlar och känslorna tumlar runt med det nyckfulla vädret. Det är nu det händer, naturen ömsar skinn, det gråa blir till grönt.

Nu är nu och gammalt blir till nytt

 

Under våren finns det tillfällen att i små grupper skogsbada i ljus och mörker, vått   eller on-line  i din egen favoritnatur. 

 

Byt skepnad med våren, hinn ikapp dig själv och mys i naturen med de allra närmaste! Just nu går det bra och rekommenderas varmt att boka ett listat skogsbad om minst tre personer och skogsbadet blir då för ert privata skogsbad! Självklart går det bra att boka privata skogsbad vid andra tider också, skicka ett mail!

 


I dessa tider kan det vara extra skönt att komma ut i naturen i närvaro med andra. För att känna oss extra trygga kommer vi denna tid att  vara mindre grupper på max 7 deltagare,  hålla längre avstånd till varandra och ta gärna med  en egen kopp till skogsbadet. Jag kommer också att ha med en liten bluetooth-högtalare som jag kan placera ut om man vill hålla  extra avstånd. Det finns munskydd om man vill ha och handsprit att tillgå, vilket är internationell standard (Airbnb och Association of Nature and Forest Therapy).  Självklart kommer du och jag endast om vi är helt friska och symptomfria. Keep Safe! 

Använd ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!

Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

Skogsbad, Lidingö

Söndag 21:a Mars 11:OO-13:00 Skogsbad med Hund (samling Vattenverket, Kottla)

Söndag 28:e Mars   11:00-13:00  (samling Stockby)

Söndag 11:e April 11:00-13:00  (samling Breviksbadet)

Tisdag 27e April 16:00-19:00  Skogsbad i Fullmånens sken

Söndag 9:e Maj 11:00-13:30  (samling Breviksbadet)

 

Samling Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

Samling Breviksbadet: Breviksbadets parkering, vid informationsskylt. 7 min gångväg från Breviks station, spårvagn.

 

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 950 kr

Skogsbad i Hagaparken

Lördag 1:a Maj           12:00-14:30  

Kom ut i stadens skogar och lär känna de riktigt gamla träden, träden som varit med om krig, kungar och obemedlade. Träden som andats luft med våra förfäder, blomstrat och drömt i våra drömmars stad. Känn den mjuka marken under baken, rota dig med handen mot en stam och var med i historien om naturen i staden.

Samling Haga Södra Busshållplats (buss 515).

Pris: 300 kr  (250 kr för studenter och FAR). 

Skogsbad på Djurgården

 

Waldemarsudde

Onsdag 14:e April 11:00-13:30

Söndag 25:e April 11:00-13:30

En skogsbadsvandring i relativ lätt terräng som närmar sig Prins Eugens himlar. Känn den bergiga skärgårdskänslan och kom nära de  historiska lövträdsskogarna. 

Samling: Cafe Ektorpet, Waldemarsudde

Rosendal/Manilla

Söndag 18:e April  11:00-13:30

Fredag 30:e April    11:00-13:30

Vi utgår från Shinrin-Yokus ursprung och börjar vår vandring vid Japanska Tehuset och låter sedan tankarna lätta över Djurgårdsbrunns-kanalen och Rosendals ängar. Vi vandrar sedan in i den dolda skogen där staden bleknar och mossan talar. 

Samling: Utanför Etnografiska museet

Stora Skuggan, lunchvandringar

Onsdag 12:e  Maj  12:00-13:15

Skogsbadsvandring under lunch. Vi tar en paus, saktar ned och möter våren i skogen. Teorier och andras historier  lämnas  kvar vid universitetet , vi är precis där vi är och låter sinnena möta skogen och låter dem skapa  nya sanningar och berättelser. Lunchen kan du ta med dig och inta under vår avslutande te-ceremoni.

Samling: Stora Skuggans parkeringsplats, T-bana Universitetet

Pris: 200 kr  (100 kr för studenter och FAR) 

Skogsbad i Supermånens Sken

 

Tisdag 27:e April 19:00-21:45  

Vi vandrar ut och upplever hur skogen lyser i supermånens sken även när himlen är täckt av moln.  En supermåne uppstår när månen befinner sig som närmast  i sin bana runt jorden och uppfattas vara större än vanligt. En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden. I en skogsglänta har vi te-ceremoni  och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i. 

Samling: Stockby

Pris: 300 kr

Vårgrönska för kropp och själ - Skogsbad online

 

Lördag 27:e Mars  11:00-12:00

Annandag Påsk 5:e April     11:00-12:00

Lördag 10:e April    11:00-12:00

Lördag 17:e April    11:00-12:00

Lördag 24:e April   11:00-12:00

Söndag 2:a Maj        11:00-12:00

Lördag 15:e Maj      11:00-12:00

Lördag 22a:e Maj      11:00-12:00

 

Under våren erbjuder I Skogens Famn återkommande skogsbad online att skölja själen med naturen och välkomna helg, vila och kravlöshet. Skogsbada där du är och upplev vad som händer när man skogsbadar regelbundet. Kanske nya själsliga blad, skott och förgreningar växer till eller så ömsas något av. Du kan vara i hemskogen, nära havet, på ett berg, i parken eller varför inte i soffan omgiven med dina  växter. 

Jag guidar dig tillsammans med andra online. Du hör mig i ena hörluren i örat och har det andra örat fri att lyssna på fåglarnas sång och trädens sus.

Du kommer att bli guidad på samma vis som i  vanliga skogsbad men vi är ute lite kortare tid. Du kan sedan stanna så länge du vill och fortsätta att njuta av din natur. Kanske du vill ta med dig papper och penna och skriva av dig efteråt eller en tanke blir en teckning.  I takt med att våren skiftar och vädret växlar kommer varje skogsbad erbjuda olika inbjudningar och erfarenheter.

Under skogsbadet finns det tillfällen att dela med dig av din plats och upplevelser med andras där vi både är enskilda och tillsammans på olika naturplatser.

Vi avslutar skogsbadet med en gemensam te-ceremoni där du kan dricka medhavd varm dryck.

 

Det du behöver är internetuppkoppling, en ZOOM-app, telefon eller surfplatta.

Kostnad: 150 kr/gång eller (120 kr FAR)

7 gånger/900 kr (800 FAR)

Skogsbad med Hund

 

Söndag 21:e Mars  11:00-13:00  

För första gången skogsbadar vi med hund. Tag med din hund och låt hunden visa vägen. Med inspiration av Nadine Mazzola, författare till "Forest Bathing with your Dog" och ANFT guide,  går vi ut i skogen och fördjupar vi upplevelsen av naturen med människans bästa vän-en  uråldriga gemenskap. Skogsbadarhunden Signe är en självklart med och visar vägen.  Mer info kommer. Max 6 hundsällskap.

 

Samling: Vattenverket, Lidingö

Pris: 300 kr

 

Skogsbad i Sommar

Sjunk in i naturens hemliga liv-en heldag med skogsbad på Ecotopia, Österlen 

 

Lördagen den 12:e Juni och 11:e September 10:00-16:30

 

I Skogens Famn sjunker in i naturen på Österlen i samarbete med kunskapscentret Ecotopia. 

Vi inleder dagen med att berätta om alldeles ny kunskap om naturens gröna sinnen och hemliga liv. Hur naturens alla livsformer är sammankopplade genom sinnen till en organisk väv där ett ständigt flöde av signaler, kommunikation och utbyte av näring sker. Upplysta av skogens förmågor fördjupar vi sedan våra sinnena med ett skogsbad och låter skogen ändra tid och rum. Vi samlas sedan för gemensam vegansk lunch med smaker av vilda växter på Ecotopia. Under eftermiddagen kopplar vi upp våra sinnen med naturen och  låter kroppen hitta en plats att stanna en längre tid och se vad som händer. Vi kommer att ha med en skrivbok och penna att skriva eller rita reflektioner i. Detta blir en chans att uppleva en inre process av vad som händer när man stannar upp längre än vanligt i samspel med naturen. Vi avslutar dagen med en teceremoni i skogen där det finns plats för skratt, återkoppling, reflektioner och nya idéer.

Pris: (inkl 25% moms) inkl. vegansk/rawfood lunch och fika: 850 kr

Info och bokning: http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2021/skogsbad-2021/

Skogsbad i vackra Hälsingland

Skogsbad i Längsterbodarna, Rexfors 115.

Söndag den 4:e April  12:00-14:30

Vi firar påsk och skogsbadar i gammelskog av  tall och gran med utsikt över Älvåsen.

Pris: 300 kr

Samling: Frenellsgården, Längsterbodarna

Rexfors 115, Bergsjö 

Vägbeskrivning: Kör väg 307 mellan Bergsjö och Hassela. Tag in på avtagsvägen mot Längsterbodarna. Kör ca 4 km tills ni passerar en gård med en lada på höger sida.  Efter denna ligger Frenells-gården på vänster sida.GPS- Koordinater: 6879597.549, 595874.836

Samla ätbara växter på våren

Brevik, Lidingö

Söndag den 8:e Maj  11:00-13:00

Följ med  ut i naturen och skörda vilda växter och ogräs! Vi upptäcker  och samlar ätbara växter på våren när de är som mest delikata och utgår från min villatomt på Lidingö där vi fritt kan böka och skörda trädgårdens ätbara ogräs.  Vi fortsätter vår vandring till hemliga ställen i Breviks natur, samlar ätbart från mark och träd och avslutar vår skördevandring i skogen ovanför vattenverket vid Kottlasjön. Du kommer få med dig örter, löv och rötter hem som du kan servera till söndagsmiddagen och vi avslutar vår vandring med en te-stund i skogen bryggd på växter med medicinsk användning. 

 

Utrustning: Penna, papper och mobiltelefon för dokumentation. 

Samling: Kullavägen 20, Lidingö

 

Pris: 300 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2 h

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överaska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 300 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad.

Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636