Aktuella Skogsbad

Låt dofterna leda dig till din egen plats i skogen

Nu är den tidiga våren här, marken börjar få liv igen och knopparna börjar brista. I dessa svåra tider då sinnena behöver extra mycket omsorg och lugn, kan det kännas bra att låta fötterna ha kontakt med jorden, uppleva det ljusa spirande vår-livet och kanske lätta på hjärtat för skogens alla varelser.  

 

Under våren finns det regelbundna tillfällen att delta i guidade skogsbad. Trotsa utmanande väder med extra yllelager och känn skogens gröna välkomnande.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag på skogsbad

Jag är också FAR-certifierad ledare och tar emot Fysisk Aktivitet på Recept.

 

I virustider håller vi lite längre avstånd till varandra och  tar med oss egen kopp till skogsbadet. Självklart kommer du endast om du är helt frisk och symptomfri. Keep Safe! 


Allmänna Skogsbad, Långängen, Lidingö

29e Mars         11:00-13:30 Skogsbad (samling Stockby)

5e April            11:00-13:30 Skogsbad (samling Kottlasjön)

19e April         11:00-13:30 Skogsbad (samling Stockby)

26e April        11:00-13:30 Skogsbad (samling Kottlasjön)

Samling:

Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

eller

Kottlasjön: Badbergsvägen 1, Kottlasjöns parkering, gps: 6583158.472, 680641.247  Buss 201, hållplats Kottlasjön.

Pris 250 kr,  betalas kontant eller med swish. 

Skogsbad med Familj eller Privat Grupp

max 5 personer

Ta en paus från inomhuslivet och visa ditt favorit-krypin under en gran eller låt ansiktet sjunka djupt in i den mjuka mossan och lukta.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 250 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

Skogsbad i Fullmånens Sken

7:e April  18:30-21:00 Skogsbad i Supermånens sken (Stockby)

7:e Maj  18:30-21:00 Skogsbad i Supermånens sken (Stockby)

 

Vi går ut och upplever skogen i fullmånens sken. Ett ljus som lyser även när himlen är täckt av moln. En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden.


Samla, Äta och Bada i Skogen

24e Maj  10:00 -16:00

 

En heldag i naturen för kropp, knopp och själ. Vi vandrar i skog och mark utmed kanten av Långängen-Elfviks naturreservat. och samlar ätbara växter. Vi lär oss ätbara växter och örter med medicinsk användning och tillagar dem i en gemensam lunch och brygger eget ört-te.  

På eftermiddagen går vi in i skogen och kommer naturen ännu närmare genom ett guidat skogsbad och finner slutligen en plats att bara vara i. Vi avlutar dagen med en traditionell te-ceremoni.  

Pris: 795 kr/pers inkl lunch

Skogsbad i vackra Hälsingland

Långfredagen, 10e April 11:00-13:30

 

Vi vilar sinnena inför påsk, sjunker in i naturen och möter den tidiga våren där den blå älvåsen hägrar mellan stammarna.

 

Samling: Frenellsgården, Längsterbodarna

 

Rexfors 115, Bergsjö

Vägbeskrivning: Kör väg 307 mellan Bergsjö och Hassela.

Tag in på avtagsvägen mot Längsterbodarna. Kör ca 4 km tills ni passerar en gård med en lada på höger sida.  Efter denna ligger Frenells-gården på vänster sida.

GPS- Koordinater: 6879597.549, 595874.836

Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

9e Maj  6:00 PM -9:30 PM

 

En kväll i maj vandrar vi genom Djurgårdens kurortshistoriska landskap, där människor har badat kropp och själ i många hundra år, guidade av Jenny Rosen, ide´historiker och grundare av Djurgårdens Ekolyx.  En vandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i, där vi får en rofylld skogsupplevelse i vårkvällen! I skogen möter vi mig som guidar oss i att skogsbada våra sinnen i det välmående som naturen ger oss. Ett mjukt och varmt ett skogsbad i den vårgröna skogen, som sjuder av liv och kvällskören från fåglar.  Hur doftar skogen om våren, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni och ekologisk fika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring. Det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

Vårgrönska. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens ekolyx

Mötesplats: Vi möts vid busshållplats Djurgårdsbrunn kl 18..

Paketpris: 450 kr per person (425 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har plats för max 10 personer på denna upplevelse, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Klädsel: Varma och sköna kläder efter väder.

En vandring i blommornas hemliga liv

 

17e Juni 6:00 PM -8:30 PM

I midsommarveckan bjuder vi in till en blomstervandring i sommargrönskan på Kaknäs ängar. Vi möter ängens blommor och i en mångfald av dofter och färger får vi lära känna flera olika blomarter, deras egna språk, samarbeten och olika sätt att leva.  En exkursion i växternas värld hjälper oss att rota oss själva i vår historia. Under vandringen lär vi oss också om örternas ätbarhet och medicinsk verkan. Djurgårdsguiden och ide´historikern Jenny Rosen  leder oss vidare genom historiens landskap. Här finns minst tusen års tradition av betesdjur, och naturen har formats i samspel med människan. Vi fördjupar vår blomstervandring med en sinnesöppning på ängen med skogsbadsmetod och kanske till och med samtalar med växterna innan vi samlar växter med medicinsk verkan till en gemensam te-stund. Vandringen på ängarna avslutas med en somrig ekologisk fika vid hästhagarna, framdukad på finporslin. Vi fikar och lyssnar till fågelsång innan vi rör oss hemåt efter en berikande och rofylld kväll.

Mötesplats: Vi möts vid busshållplats Kaknäs kl 18.00

Paketpris: 450 kr per person (425 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har max 15 personer på denna vandring, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Denna upplevelse fungerar också för rullstolsburna gäster.

Klädsel: Mjuka och sköna kläder efter väder.

Sista bokningsdag: 13 juni. Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad.

Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636