Aktuella Skogsbad 

IMG_3553.jpg

Skogsbad i sommar

Nu är sommaren här med sin ljumma grönska och långa dagar då träd och gröda gror. Under sommaren finns olika tillfällen till guidade skogsbad och svampturer och fler datum kommer snart! Välkomna in i skogens värld!

7237602E-926F-4536-BE8D-4F71C5194A98 2.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad vid midsommartid där hav möter skog

IMG_8619.jpg

Söndag 26:e Juni 13:00-15:00

Vad säger blommorna på försommaren och hur märker fåglarna dig? Följ med på skogsbad, vagga med ett träd i blåsten, upplev hur barken möter kinden eller hur tankarna slår följe med en myra. 

 

Vid midsommarhelgen vandrar vi ut i den lummiga skogen och på ängar bakom Havstenssunds Kapell i Bohuslän. Bland kaprifol, betade ängar och  vindpinad skog  hittar vi en egen plats, varvar ned och upplever en fördjupad naturkontakt vid midsommartid. 

Pris: 350 kr

Samling: Havstenssunds kapell  https://goo.gl/maps/SfkmAZhvwWHm5Z346

Skogsbad vid Erik-Matsgården Hälsingland

IMG_9658.jpg

Lördag 10:e Jul 13:00-15:00  (samling Ersk-Matsgården)

Längtar du efter att bara ta det lugnt och lukta på blommorna under ett träd? 

 

Fyll lungorna med mättad Hälsingeluft och låt kropp och själ vila i den stämningsfulla naturen kring  den vackra Ersk-Matsgården. Vi avslutar skogsbadet med en te-ceremoni vid ån vid vattenverket av trä. Efter skogsbadet finns möjlighet att fika och prova gammeldags Hälsingemat.

 

Mötesplats: Erik-Matsgården

Längd: Ca 2 timmar

Kostnad: 350 kr per person

Samling: Ersk-Matsgården, Hassela

https://goo.gl/maps/MUqxafs2QMSLqb5a7

Pris: 350 kr

Naturens skafferi och skogsbad, Kalvö/Trossö/Lindö

Lördag 23:e Juli  10:00-15:30  (samling Havstenssunds brygga)

Vad lockar oss? En heldag med naturen för kropp, knopp och sinne i vackra naturreservatet Kalvö/Trossö, Lindö i Bohuslän.

 

Efter en båtfärd från Havstenssund  inleder vi dagen med att förkovra oss i svamparnas förunderliga liv, naturens nätverk och trädens samtal. Vi samlar ätbara växter och svampar och lär oss att känna igen dem. Tillsammans tar vi tillvara och  tillreder vår gröna och bruna fångst till en lunch och har också tid att  bada i havet och vila på klipporna.

Under eftermiddagen  fördjupar vi oss i naturens samtal och väcker våra sinnen med ett guidat skogsbad. Vi har tid med en skrovlig trädvän, lyssnar på vad naturen säger och uppmärksammar kontakten med den inre och den yttre naturen.  I en skogsglänta har vi te-ceremoni med te bryggd på medicinska örter och är tillsamman med träden och livet och har möjlighet till reflektion och skratt.

Vi kommer tillbaka efter ett äventyr i skogen med ny kunskap och erfarenhet av att vara med sinnena i naturen

Detta ingår:

Båtfärd till Trossö, ätbar växt-och svampvandring, tillagning av naturens skafferi, lunch, skogsbad, te-ceremoni med snacks.

Samling:Havstenssunds brygga

https://goo.gl/maps/aqAk1uCXT8Jx4E4g9

Pris: 1200 kr

IMG_9564.jpg

Att börja plocka svamp-kul och säkert

IMG-20211018-WA0007.jpg

 

Torsdag 18:e Augusti 19:00-20:30 (online, svampintroduktion)

Lördag 20:e Juli  10:00-14:00  (samling mor Annas brygga, Trolldalen, Lidingö)

Har du alltid velat plocka svamp men inte vågar? Under denna kurs får vi lära oss mer om svamp och tränar oss att plocka nybörjarsvampar. Vi möts först online och introduceras i svamparnas fantastiska värld-skogens wood wide web och går igenom grunderna om svampens uppbyggnad och kännetecken och hur man tar tillvara på svamp. Du kommer få material att läsa på och bekanta dig med termer som behövs att identifiera svampar.

Vi  går därefter  ut i skog och mark och träna att hitta och identifiera  ett fåtal "lätta" svampar så att du verkligen lär känna dem och får självförtroende att börja plocka svamp på egen hand. I skogen tar vi paus och fikar med medhavd fika och smakprov på svamp och te bryggd på den mytomspunna Chagasvampen och för chans att fråga, repetera och gå igenom  igenom svampkorgar.

 

IMG_5379.jpg

 

Mötesplats: Trolldalen, Lidingö

Platsen kan förändras beroende på svamp tillgång .

Utrustning: kläder efter väder, svampkorg (finns att låna), sittunderlag, penna, papper, kamera

Helena går under utbildning till svampkonsulent och har läst fördjupad mykologi vid SLU

Pris: 1 300 kr

Skogsbad med tillit till träd

IMG_7359.jpg

Lördag 20:e Augusti  12:00-15:00

 

Är du under förvandling,  mitt i förändring eller vill känna dig levande och fånga tiden? När färgerna är mättade och mogna vandrar vi  ut och upptäcker naturen med alla sinnen och hittar stillhet i sensommarskogen. Förpuppade i hängmattor uppburna av de starka träden  låter vi kropp och själ komma ikapp med tid åt inre dynamik där vi varsamt vaggas i naturen. 

Vi avslutar  med en stämningsfull te-ceremoni där vi reflekterar över vår resa där vi också bjuds på te bryggd på medicinska egenskaper och  snacks

Samling: Stockby parkering, Lidingö,  https://goo.gl/maps/4ykuvAmpWW8XdmHz9 

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överraska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 350 kr /vuxen 100 kr/barn 2 100

 

Tid: 2,5 h min

IMG_6045.jpg

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad. Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg