Aktuella Skogsbad

IMG_9282 4.jpg

Skogsbad i Sommar

Tycker du sommaren är kort?

Förläng tiden och sakta ned bland sommarängar, dolska dofter och solvarm jord. Följ de vackra trollsländornas dans eller vila en stund under den gröna kronan vid ett tryggt träd. Återhämta och njut!

Under sommaren finns möjlighet till skogsbad på flera ställen i landet att skapa band mellan dig och naturen som styrker, läker och inspirerar. Vii ses i sommarskogen! 

 För att känna oss extra trygga är vi  max 8 deltagare,  håller  längre avstånd till varandra och tar gärna med  en egen kopp till skogsbadet.  Självklart kommer du och jag endast om vi är helt friska!

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

IMG_9045 2.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad där du är i sommar - Skogsbad online

Onsdag den 7:e Juli 11:00-12:00 

Onsdag den 14:eJuli 11:00-12:00 

Onsdag den21:a Juli 11:00-12:00 

Under sommaren erbjuder I Skogens Famn återkommande skogsbad online att skölja själen med naturen och välkomna helg, vila och kravlöshet. Skogsbada där du är och upplev vad som händer när man skogsbadar regelbundet. Kanske nya själsliga blad, skott och förgreningar växer till eller så ömsas något av. Du kan vara i hemskogen, nära havet, på ett berg, i parken eller varför inte i soffan omgiven med dina  växter. Du hör mig i ena hörluren i örat och har det andra örat fri att lyssna på fåglarnas sång och trädens sus.

 Kanske du vill ta med dig papper och penna och skriva av dig efteråt eller en tanke blir en teckning. Vi avslutar skogsbadet med en gemensam te-ceremoni där du kan dricka medhavd varm dryck.

 

Det du behöver är internetuppkoppling, en ZOOM-app, telefon eller surfplatta.

Kostnad: 150 kr/gång eller (120 kr FAR)

7 gånger/900 kr (800 FAR)

7237602E-926F-4536-BE8D-4F71C5194A98 2.j
IMG_0592_edited.png

Skogsbad vid Ersk-Matsgården, Hälsingland

Lördagen den 10:e Juli 13:00-15:30  

Längtar du efter att bara ta det lugnt och lukta på blommorna under ett träd? 

Fyll lungorna med mättad Hälsingeluft och låt kropp och själ vila i den stämningsfulla naturen kring  den vackra Ersk-Matsgården. Vi avslutar skogsbadet med en te-ceremoni vid ån vid vattenverket av trä. Efter skogsbadet finns möjlighet att fika och prova gammeldags Hälsingemat.

 

Mötesplats: Erik-Matsgården

Längd: Ca 2,5 timmar

Kostnad: 350 kr per person

IMG_9658.jpg
3F9A5DDC-C4D3-4399-BA63-91C5E8D53194.jpg

Skogsbad i Falkeröd, Bohuslän- workshop med vegansk lunch

Tisdagen den 20:e Juli 10:00-14:00  

Vi  njuter av sommaren och sveper in oss i Falkeröds lummiga lindskog och riktigt fyller vår kropp med klorofyllstinn luft . Kanske låter vi en vind tala eller den bruna myllan låter tanken faller i glömska. . Efter en fördjupad stund med sinnena i naturen intar vi en härlig vegansk lunch i mysiga Felkeröds trädgårdscafe.

Längd: 4 timmar med te-ceremoni och vegansk lunch 

Mötesplats: Falkeröds cafe, Grebbestad

Pris: 550 kr som betalas i förväg via swish till Falkeröds cafe.

IMG_0884.jpg

Skogsbad vid Havstenssunds kapell, Bohuslän

Lördagen den 31:a Juli 13:00-15:00  

I sensommar kan du skogsbada sinnena i naturens atmosfär i skogen och på ängar bakom Havstenssunds Kapell där kossor betar och myror klättrar på ett kaprifolblad. 

Skogsbad Tången 

Mötesplats: Havstenssunds Kapell

Pris 350kr

IMG_9201 2.jpg

Skogsbad, Lidingö

Söndagen den 15:e Augusti, 11:00-13:30

Samling Breviksbadet: Breviksbadets parkering, vid informationsskylt. 7 min gångväg från Breviks station, spårvagn.

Pris: 350 kr  (300 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 1100 kr

IMG_3352 3.jpg

Skogsbad med Hund

 

Onsdag den 18:e Augusti 18:30-20:30  

Tag med din hund och låt hunden visa vägen. Med inspiration av Nadine Mazzola, författare till "Forest Bathing with your Dog" går vi ut i skogen och fördjupar vi upplevelsen av naturen med människans bästa vän-en  uråldriga gemenskap. I skogsbad lär vi oss ingenting utan vi är här och nu tillsammans med vår hund med sinnena öppna mot naturen.

Max 6 hundsällskap.

Samling: Vattenverket, Lidingö

Pris: 350 kr

lavmossahund.jpg
IMG_0854.jpg

Skogsbad på Djurgården

 

Waldemarsudde

Lördag 21:a Augusti 12:00-14:30

Kaknäs Ängar, Djurgården

Lördag 14e:a Augusti 17:30-21:00

Välkommen ut  i skymningen  att uppleva sensommarens stillhet och blomdoft.
Jenny Rosen, Djurgårdsguide, natur- och friskvårdsguide guidar oss genom historiens landskap och minst tusen års tradition av betesdjur, och naturens formning i samspel med människan.

I en mångfald av dofter och färger får genom Helena I Skogens Famnlära känna flera olika blomarter, deras egna språk, samarbeten och olika sätt att leva. En exkursion i växternas värld hjälper oss att rota oss själva i vår historia. Under vandringen lär vi oss också om örternas ätbarhet och medicinsk verkan. Vi fördjupar vår blomstervandring med att öppna våra sinnen i ett litet skogsdopp där vi kanske till och med samtalar med växterna då vi samlar växter med medicinsk verkan till en gemensam te-stund. Vandringen på ängarna avslutas med en somrig ekologisk fika vid hästhagarna, framdukad på finporslin. Vi fikar och lyssnar till fågelsång innan vi rör oss hemåt efter en berikande och rofylld kväll.

Djurgårdsvandring, skogsbad och blommornas hemliga liv

Ängsblom.+Foto-+Jenny+Rosen,+Djurgårdens+Ekolyx..jpeg

Mötesplats: Busshållplats Kaknäs kl 20.

Klädsel: Sköna kläder efter väder.

Deltagare: Max 12 personer, för att upplevelsen ska bli så personlig som möjligt för dig som bokar. 

Paketpris: 450 kr (424,50 kr exkl. moms) 

Sista bokningsdag: 12e Augusti.

Naturens hemliga liv-en heldag med skogsbad vid Ecotopia, Österlen 

 

11:e September 10:00-16:30

 

I Skogens Famn sjunker in i naturen på Österlen vid kunskapscentret Ecotopia. 

Vi  minglar med träd och buskar och låter sinnet finna ro i närkontakt med sommaren, naturen och livet.


Vi inleder dagen med att höra om hur vi kan hitta lugn tillsammans med naturen, skogens medicin och förkovrar oss i rykande färsk kunskap om naturens gröna sinnen och hemliga liv. Inspirerade av naturens förmågor vandrar vi in i sommarskogen, låter skogen ändra tid och rum och badar våra sinnena i kontakt med mossan, träden och livet.

Vi njuter sedan av en gemensam vegansk lunch med smaker av vilda växter på Ecotopia.

Under eftermiddagen kopplar vi upp oss med naturen och låter kroppen hitta en plats att stanna en längre tid och ser vad som händer. Vi kommer att ha med en skrivbok och penna att skriva eller rita reflektioner men lämnar öppet för stunden att ta oss dit den vill. Vi avslutar dagen med en teceremoni i skogen där det finns plats för skratt, återkoppling, reflektioner och nya idéer.

Pris: (inkl 25% moms) inkl. vegansk/rawfood lunch och fika: 850 kr

Info och bokning: http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2021/skogsbad-2021/

DSC_1018.jpg

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överaska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 300 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

IMG_20190419_155723.jpg

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad.

Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg