Aktuella Skogsbad 

DSC_1054 2.jpg

Skogsbad  i Vinter

Hämta andan i vinterluften och vila med naturen!

Sjunk varm och go ned i en  en grönskande barrskogsglänta , lyssna på vinterfåglarna och vila blicken på snömålningar av skogens alla besökare.

När snö, slask och mörker kan kännas tungt väntar naturen och skogen med milda färger, tålamod och lugn och är som allra mest överraskande när man minst anar. En hemlighet som öppnas-en plats att finnas till i den mjuka snön  eller kom och kura in dig i en varm hängmatta och upplev hur mörkret omsluter dig  och känn plats att finnas till på.

 

I vinter finns det tillfällen att i små grupper skogsbada i ljus och mörker, vått och torrt, tillsammans med människans bästa vän hunden eller online i din egen skog.

 

Eller bara ta det lugnt, vila och mys i naturen med de allra närmaste! Just nu går det bra och rekommenderas varmt att boka ett listat skogsbad om minst tre personer och skogsbadet blir då för ert privata skogsbad-bara skicka ett mail!

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

IMG_6501.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad, Lidingö

Söndagen 19:e December 15:00-18:00 Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby)

Söndagen 26:e December 14:00-16:30 Skogsbad för vila och förvandling. (samling Stockby)

Lördag den 8:e Januari 12:00-14:30 Skogsbad (samling Breviksbadet)

Söndagen 23:e Januari Stockby 11:00-13:30

(samling Breviksbadet) Skogsbad med hund

Lördag den 5:e Februari (samling Stockby)

 14:00-16:30 Skogsbad för vila och förvandling. (samling Stockby)

Samling Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gång 

Samling Breviksbadet: Breviksbadets parkering, vid informationsskylt. 7 min gångväg från Breviks station, spårvagn.

 

Pris: 350 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 1 100 kr

IMG_0843.jpg

19:e December 15:00-18:00  Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby, Lidingö)

Vi vandrar ut skymningen och upplever hur decemberljuset sakta övergår i månsken. Vi vilar själen i det lugna mörkret och märker hur skogen lyser i fullmånens sken-även när himlen är täckt av moln.  En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden. I en skogsglänta har vi te-ceremoni  och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i. 

Samling: Stockby

Pris: 350 kr

forestmoon.jpg

Skogsbad i Fullmånens sken 

Lucia-Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

IMG_5947.jpg

Söndagen 12:e December  14:00-18:00 

Luciahelgen går vi går ut och njuter av vintern på Djurgården.

Hur doftar skogen på vintern, vad pratar fåglarna om, hur känns vinter luften mot din kind och marken under dina fötter?

I vinterlandskapets friska luft kring spa-orten Djurgårdsbrunn möter vi Jenny Rosen från Djurgårdens ekolyx, som berättar för oss om hur människor badat kropp och själ vid Djurgårdsbrunn i många hundra år. Vi vandrar sedan in i skogen där Gustav Fröding svalkade sin själ och möter vår skogsbads-guide, Helena Johard från I Skogens Famn som leder ett mjukt och varmt ett skogsbad att stilla tanken och öppna sinnena för här och nu. När mörkret faller avslutar vi med en teceremoni och ekologisk lussefika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring och upplever det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

 

Mötesplats: Vi möts vid Djurgårdsbrunn kl 14:00

Paketpris: 500 kr per person (471,50 kr exkl. moms). https://www.djurgardensekolyx.com/new-events/skogsbad-lyktvandring-2021

Skogsbad för vila och förvandling

IMG_6814.jpg

Söndagen 26:e December 14:00-16:30

Lördag den 5:e Februari     14:00-16:30 

 

Är du under förvandling,  mitt i förändring eller vill känna dig levande och fånga tiden? När vintern låter naturen vila är en bra tid att ömsa skinn eller låta sår läka. Vi vandrar ut och upptäcker naturen med alla sinnen och hittar stillhet. Varmt inbäddade och förpuppade i hängmattor låter vi kropp och själ komma ikapp medan mörkret lägger sig. I mörkret finns plats och tid åt inre dynamik där vi varsamt vaggas i naturen. Vi avslutar i mörkret med en teceremoni i lyktors sken.

Samling: Stockby, Lidingö

Pris: 350 kr

Intensivkurs i skogsbad på distans-8 dagar

DSC_0750.jpg

Lördagen den 12:e Februari-Lördag den 19:e Februari  12:00-13:00 Online

 

Forskning har visat att efter bara 15 minuter har skogsbadet positiva effekter på vårt lugn och ro system-blodtrycket sjunker,  stressnivåer går ned och koncentrationen blir bättre.

 

Följ kroppen vad som händer vid regelbundna skogsbad på en veckas intensiv skogsbadskurs online. Reflektera hur sinnesstämningar ändras, hur sinnena skärps och upptäck hur naturen på ett härligt vis väcker det inre lugn och ro system. Med upprepade skogsbad går du längre in i din upplevelse och är mitt i naturen-både den yttre och din inre. Du kommer att med olika inbjudningar hitta flera sätt  att med alla sinnen anknyta till naturen. En början på en inre resa som du kan fortsätta att uppleva på egen hand efter kursen. 

Vi samlas kl 12:00 var och en på sin egen naturplats och kopplar upp oss mot zoom. Jag guidar er i skogsbad och under den avslutande teceremonin har vi möjlighet att  inta egen fika eller lunch och vi avslutar 13:00 då du kan avsluta eller fortsätta på egen hand. Gruppen är mindre och sluten med gemensam facebookgrupp där det  är möjligt att dela upplevelser och inspireras av varandra. Du kan också vara med inomhus och mysa in dig vid en favoritväxt.

Min egen upplevelse av att dagligen skogsbada med guide är en resa liknande att skala en lök. Varje dag är annorlunda och känsligheten för verkligheten ökar-en  känsla av att leva här och nu där allt blir är mycket mer och spännande. 

Kursen hålls online på Zoom, lmer information och länk till skogsbrdsguidning  erhålls efter anmälan.

Pris: 1 400  kr 

Untitled.png

Forest Therapy in english

Stora Skuggan

Saturday 5:th  March  12:00-14:45

Immerse yourself in nature, listen to the birds, let your mind wander with a cloud  and let the earthy smell of early spring set the pace of time

Welcome to slow down and relax with the practice of Forest Therapy or Shinrin-Yoku which translates as to take in the atmosphere of the forest. It is a Japanese inspired wellness practice where we walk slowly in the forest guided through a series of invitations crafted to use our senses in contact with nature. We will end with a tea-ceremony in the forest with tea brewed from local herbs.

 

Meeting Point: Stora Skuggans parkeringsplats, T-bana Universitetet

Price Forest Bathing Ticket: 350 SEK   (200 kr för students ) 

DSC_0846 copy.jpg

Naturens hemliga liv-en heldag med skogsbad vid

Ecotopia, Österlen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyttat till 4:e Juni 2022   10:00-16:30    

 

I Skogens Famn sjunker in i naturen vid kunskapscentret Ecotopia på Österlen 

Vi  minglar med träd och buskar och låter sinnena finna ro i närkontakt med  naturen och livet.

Vi inleder dagen med att höra om hur vi kan hitta lugn tillsammans med naturen, skogens medicin och förkovrar oss i rykande färsk kunskap om naturens gröna sinnen och hemliga liv.

Inspirerade av naturens förmågor vandrar vi mot  Mariavalls kloster och upplever  den tidiga höstskogen, låter skogen ändra tid och rum och badar våra sinnena i kontakt med mossan, träden och livet.

 

Tillsammans  njuter vi  av en gemensam vegansk lunch med smaker av vilda växter på Ecotopia.

Under eftermiddagen kopplar vi upp oss med naturen och låter kroppen hitta en plats att stanna en längre tid och ser vad som händer. Vi kommer att ha med en skrivbok och penna att skriva eller rita reflektioner men lämnar öppet för stunden att ta oss dit den vill. Vi avslutar dagen med en teceremoni i skogen där det finns plats för skratt, återkoppling, reflektioner och nya idéer.

Pris: (inkl 25% moms) inkl. vegansk/rawfood lunch och fika: 850 kr

Info och bokning:

http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2021/skogsbad-2021/

IMG_0744.jpg
IMG_0662.jpg

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överraska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 350 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

IMG_20190419_155723.jpg

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad. Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg
IMG_0592_edited.png
IMG_0811.jpg