Aktuella Skogsbad och svampvandringar

DSC_0801.jpg

Skogsbad  och svampplockning i höst

Är inte hösten den härligaste årstiden?

Följ med på ett skogsbad och kom närmare naturen. Hitta din egen plats i skogen och prova att andas med ett träd eller låt blicken följa löven som släpper taget och dansar mot marken.

Vissa säger att plocka svamp och skogsbad är samma sak.  Allt är möjligt men i det guidade skogsbadet tar vi hjälp av alla sinnen att komma utanför boxen av det vi vet och komma närmare naturen på vårt eget sätt.  

Känn skillnaden mellan skogsbad och svampplockning och fördjupa dig i kunskap om the wood wide web-en vandring bland svampar och hyfer och fyll på ditt förråd av mustiga matsvampar.  I höst erbjuder I Skogens Famn svamppromenader där vi låter förnuft och kunskap styra och lär oss navigera i svamparnas hemliga rike.

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag på skogsbad, tag med ett kvitto och visa din arbetsgivare!Vi tar också emot Fysisk Aktivitet på Recept (FAR)!

IMG_5225.jpg
Sigill_Symbol_Arrangörer.png

Skogsbad, Lidingö

Lördagen den 6:e November   11:00-13:30

(samling Stockby)

Lördagen den 21:a November 11:00-13:30 (samling Stockby)

Lördagen den 27:e November 10:00-12:00

Lördagen den 4:e November 12:00-14:30

Söndagen 19:e December 15:00-18:00 Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby)

Samling Stockby: Stockbyvägens 9 parkering, gps: 6583940.155, 680597.124 Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg 

Samling Breviksbadet: Breviksbadets parkering, vid informationsskylt. 7 min gångväg från Breviks station, spårvagn.

 

Pris: 350 kr  (250 kr för studenter och FAR) 

Klippkort 4 ggr pris: 1 100 kr

IMG_0843.jpg

19:e December 15:00-18:00  Skogsbad i Fullmånens sken (samling Stockby)

 

Vi vandrar ut skymningen och upplever hur decemberljuset sakta övergår i månsken. Vi vilar själen i det lugna mörkret och märker hur skogen lyser i fullmånens sken-även när himlen är täckt av moln.  En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en  känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, i rymden. I en skogsglänta har vi te-ceremoni  och kanske ser vi månen lysa upp granar och kasta skuggor som vi kan gömma oss i. 

Samling: Stockby

Pris: 350 kr

forestmoon.jpg

Skogsbad i Fullmånens sken 

Lucia-Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

IMG_5947.jpg

Söndagen 12:e December  14:00-18:00 

Luciahelgen går vi går ut och njuter av vintern på Djurgården.

Hur doftar skogen på vintern, vad pratar fåglarna om, hur känns vinter luften mot din kind och marken under dina fötter?

I vinterlandskapets friska luft kring spa-orten Djurgårdsbrunn möter vi Jenny Rosen från Djurgårdens ekolyx, som berättar för oss om hur människor badat kropp och själ vid Djurgårdsbrunn i många hundra år. Vi vandrar sedan in i skogen där Gustav Fröding svalkade sin själ och möter vår skogsbads-guide, Helena Johard från I Skogens Famn som leder ett mjukt och varmt ett skogsbad att stilla tanken och öppna sinnena för här och nu. När mörkret faller avslutar vi med en teceremoni och ekologisk lussefika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring och upplever det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

 

Mötesplats: Vi möts vid Djurgårdsbrunn kl 14.

Paketpris: 500 kr per person (471,50 kr exkl. moms). https://www.djurgardensekolyx.com/new-events/skogsbad-lyktvandring-2021

Naturens hemliga liv-en heldag med skogsbad vid

Ecotopia, Österlen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyttat till 4:e Juni 2022   10:00-16:30    

 

I Skogens Famn sjunker in i naturen vid kunskapscentret Ecotopia på Österlen 

Vi  minglar med träd och buskar och låter sinnena finna ro i närkontakt med  naturen och livet.

Vi inleder dagen med att höra om hur vi kan hitta lugn tillsammans med naturen, skogens medicin och förkovrar oss i rykande färsk kunskap om naturens gröna sinnen och hemliga liv.

Inspirerade av naturens förmågor vandrar vi mot  Mariavalls kloster och upplever  den tidiga höstskogen, låter skogen ändra tid och rum och badar våra sinnena i kontakt med mossan, träden och livet.

 

Tillsammans  njuter vi  av en gemensam vegansk lunch med smaker av vilda växter på Ecotopia.

Under eftermiddagen kopplar vi upp oss med naturen och låter kroppen hitta en plats att stanna en längre tid och ser vad som händer. Vi kommer att ha med en skrivbok och penna att skriva eller rita reflektioner men lämnar öppet för stunden att ta oss dit den vill. Vi avslutar dagen med en teceremoni i skogen där det finns plats för skratt, återkoppling, reflektioner och nya idéer.

Pris: (inkl 25% moms) inkl. vegansk/rawfood lunch och fika: 850 kr

Info och bokning:

http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2021/skogsbad-2021/

IMG_0744.jpg
IMG_0662.jpg

Fest eller Familjemys- Skogsbad och livsglädje

Överraska nära och kära med en annorlunda födelsedagsfest  eller träffa familjen i ett skogsbad.  Visa din tonårsdotter ditt favorit-krypin under en gran eller se vad som händer när ansiktet bäddas in i den mjuka mossan och lukten bär iväg till okända platser.

Vi går ut en privat grupp och skogsbadar, kopplar av från internet och kopplar upp våra sinnen mot naturens signaler. Tillsammans boostar vi kropp och själ med naturens egna hälsopiller och med lekfulla och sinnliga uppdrag i naturen.

 

Pris: 350 kr /vuxen 100 kr/barn Tid: 2,5 h

IMG_20190419_155723.jpg

Presentkort

Det även möjlighet att köpa Presentkort digitalt till någon du tycker om. Maila och ange antal deltagare presentkortet gäller. Vid inbetalning får du ett digitalt presentkort med kod som aktiveras vid anmälan till allmänt skogsbad. Maila vid anmälan:

embracedbytheforest@gmail.com

eller ring:

tel: 0768097636

2.jpg
IMG_0592_edited.png
IMG_0811.jpg